Red de wereld, drink biologische witte wijn!

0
537

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om jouw steentje bij te dragen aan een betere wereld. Je kunt namelijk in plaats van jouw standaard witte wijn kiezen voor een wijn die op milieuvriendelijke wijze gemaakt is. De druiven voor deze biologische wijnen worden geteeld zonder dat er schade aan de natuur ontstaat. Sterker nog: kies je voor een wijn van Neleman, dan wordt de CO2-uitstoot zelfs gecompenseerd, de biodiversiteit bevorderd en dierenleed voorkomen. Bovendien is de smaak onovertroffen!

Biologische witte wijn

De druiven voor biologische witte wijn worden op een milieuvriendelijke manier geteeld. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van pesticiden om ziektes en ongedierte te bestrijden. De biologische wijnboeren zetten de natuur in om deze problemen te voorkomen of op te lossen. Zo wordt er bijvoorbeeld een stuk land gekozen dat onaantrekkelijk is voor schimmels. Dan maak je de kans dat er schimmel in de wijnranken komt een stuk kleiner. En wat er niet is, hoeft ook niet bestreden te worden. Wel zo simpel.

Vegan friendly witte wijn

Niet veel mensen weten dat er tijdens het productieproces van witte wijn vaak dierlijk eiwit wordt gebruikt. Dat is natuurlijk niet erg vegan friendly. Vegetariërs en veganisten kunnen met een gerust hart kiezen voor een witte wijn van Neleman. Deze wijnboer heeft namelijk verschillende witte wijnen die op een diervriendelijke wijze zijn vervaardigd. In plaats van dierlijk eiwit wordt er gebruik gemaakt van een plantaardig eiwit om de wijn te klaren. Hetzelfde resultaat zonder dat dit ten koste gaat van dierenwelzijn of de smaak. De witte wijnen van Neleman worden onder andere gemaakt van druivensoorten die op het punt van uitsterven stonden.

Milieubewuste wijnkeuzes

Neleman staat bekend als een wijnboer die milieubewuste keuzes maakt. Zo is hij zich bewust van de eigen CO2-uitstoot en compenseert hij deze door middel van het aanplanten van nieuwe bomen. Door deze aanplanting zorgt Neleman ook voor het herstel van groen en meer biodiversiteit. Daar kunnen bijvoorbeeld de bijen van profiteren. Bovendien worden de kurken die Neleman gebruikt gerecycled als bijvoorbeeld isolatiemateriaal. Voor ons is het dus een gemaakte zaak. Wil je de wereld redden? Drink dan biologische witte wijn van Neleman!