Enkele redenen waarom Mario zo populair is en blijft

0
1755
Mario

Mario is één van de meest bekende personages in de gaming wereld, vooral wat videogames betreft. In de carrière van Nintendo, die al tientallen jaren duurt, werden er heel wat verschillende soorten games gemaakt waarin Mario voorkomt. Waarom is en blijft dit personage echter zo populair? We geven jou enkele redenen mee in dit artikel.

Een revolutionaire stijl

Elk spel waarin Mario voorkomt is altijd vernieuwend. De makers slagen erin om telkens opnieuw een verandering aan te brengen die verfrissend is en waarin je altijd opnieuw in een spannend en nieuw avontuur meegezogen wordt. Het zeer bekende game Super Mario Bros kwam al in het jaar 1985 op de markt. Alle games die daarna ontwikkeld werden waarin Mario voorkomt, hebben een eigen stijl die ook teruggevonden wordt in Super Mario Bros, al zijn ze natuurlijk wat moderner gemaakt. Doordat deze trend gehandhaafd wordt, is het één van de games die altijd populair blijft. De spellen zijn één voor één geïnspireerd door Super Mario Bros.

Een nieuw formaat

Elke game met Mario bezit een nieuw formaat. De spellen zijn plezierig en niet al te moeilijk om te spelen, maar de moeilijkheidsgraad stijgt wel gedurende het spel. Dit is één van de redenen waarom gamers van Mario blijven houden. Stap voor stap kan je ook leren hoe je verder kan spelen. Elke level bevat wel iets nieuws dat je ook in de daaropvolgende level kan spelen. Gedetailleerde instructies zijn er meestal niet, maar het is op die manier ontworpen dat iedereen de leuke nieuwigheden op de ene of andere manier ontdekt. Aangezien de basis versie van Super Mario Bros zo krachtig is, kunnen ontwikkelaars er telkens nieuwe variaties op maken.

Het spelontwerp van Mario

Tijdens de start van Super Mario Bros waren er niet zo heel veel games op de markt. Nintendo kon hiervan profiteren door telkens aan de speler een betaling te vragen om door te gaan met het spel, of toch op de grote toestellen die op openbare plaatsen te vinden waren. Momenteel past Nintendo een hele andere techniek toe. Ze maken de uitdagingen er niet gemakkelijker op en spelers verliezen hun levens door hun eigen fouten. Eigenlijk komt het erop neer dat je op het juiste moment actie moet ondernemen om je levens niet te verliezen. Het is dus een spel dat gebaseerd is op precisie.

Succes in de gaming wereld

Voordat Super Mario Bros in 1985 op de markt kwam, was de gamewereld niet zo succesvol als dat nu het geval is. Hierdoor konden de inkomsten scherp dalen. De komst van Super Mario Bros deed de trends omslaan, waardoor games een heel ander perspectief kregen en sindsdien ook populair werden. Door de komst van Super Mario Bros ging er een hele nieuwe wereld open voor zowel gamers, als ontwikkelaars. Mario heeft daardoor zoveel respect opgeleverd, dat het de dag van vandaag nog steeds populair is en ook gegeerd wanneer er een nieuw Mario spel op de markt komt. Bij Mario gaat het niet zozeer over hoge scores, maar meer over avontuur, verkenning en zo ver mogelijk geraken in het spel.

Lees ook: enkele tips bij het aankopen van een gaming headset.