Lekkere koolhydraatarme recepten voor elke gang van de dag

0
1544

Een koolhydraatarm dieet heeft veel voordelen, zoals makkelijk afvallen en meer eiwitten binnenkrijgen. Toch vinden veel mensen het lastig om over te stappen naar een koolhydraatarm dieet omdat ze niet precies weten wat ze mogen eten en wat lekker is. Dan zit je hier goed, want voor elke gang van de dag gaan we je tips geven voor een lekker koolhydraatarm recept. Met deze recepten kun je lekker blijven eten en toch koolhydraatarm eten.

Koolhydraatarme opties voor het ontbijt

Een koolhydraatarm ontbijt is redelijk makkelijk. Het enige dat je moet laten liggen zijn de muesli en ontbijtgranen. Hier zitten namelijk veel koolhydraten in. Ook een boterham zit er niet in, maar gelukkig zijn er nog steeds veel lekkere opties. Eet bijvoorbeeld een lekker schaaltje met yoghurt, fruit en honing, of kies voor een smoothie met een lekkere melk, sinaasappelsap en fruit. Of ga voor luxe en bak een lekker eitje met avocado.

Een gezonde koolhydraatarme lunch

Koolhydraten zijn ook veel te vinden in de lunch, zoals in boterhammen en crackers. Een gezonde lunch afvallen doe je door koolhydraatarm te gaan eten. Maak bijvoorbeeld een lekkere gevulde salade met sla, groenten, noten en feta. Of kies voor een wrap, maar dan met saladebladeren. Doe hier een sausje, wat toppings en groenten in en je hebt net een wrap, maar dan koolhydraatarm.

Opties voor koolhydraatarm avondeten

Tijdens het diner wil je natuurlijk lekker blijven eten, maar helaas mag je geen pasta of rijst eten. Gelukkig zijn er veel vervangers op dit gebied. Kies bijvoorbeeld voor een bloemkoolrijst of een pasta van courgette. Maak hier een lekkere saus bij bomvol groenten, vlees en een beetje kaas erbovenop. Of maak een lekker bordje met verse vis, spinazie en knolselderij puree erbij. Zo blijf je lekker eten, maar maak je het toch koolhydraatarm en kun je genieten van de voordelen hiervan.