De Volkswagen Up als ideale stadsauto

0
1675

Woon je midden in de drukke stad, en ben je daarom op zoek naar een goede stadsauto? De Volkswagen Up is een kleine, fijne auto die ideaal is in de drukke steden. Uiteraard kan hij ook daarbuiten goed gebruikt worden. Waarom dit een ideale auto voor in de stad is en waar je op moet letten, vertellen wij je graag in dit artikel.

De Volkswagen Up als populaire occasion

Dat deze auto al jaren in de top 5 van best verkochte auto’s staat, mag geen verrassing zijn. het is dan ook een typische stadsauto, vaak met vrij weinig kilometers op de teller. Dit komt vooral omdat de auto voornamelijk in de stad gebruikt wordt, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of naar het werk te gaan. op vakantie gaan met deze auto is niet aan te raden, daar is hij simpelweg te klein voor. De meeste exemplaren zijn voorzien van vijf deuren en een schakelbak, een klein gedeelte rijden op een automaat of zijn elektrisch.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Er zijn verschillende modellen van de Volkswagen Up verkrijgbaar, en dus is het goed hier naar te kijken voordat je een auto aanschaft. Het oude model heeft een wat minder betrouwbare navigatie. Deze kan nog weleens storingen geven of haperen. Niet handig als je ergens naartoe moet en de route niet uit je hoofd kent. In dit geval kun je dus beter voor de nieuwere versie gaan. ook als je graag naar muziek luistert in de auto doe je er goed aan voor de nieuwere variant te gaan, want deze heeft een beter geluidssysteem.

Ga je een testrit maken, let dan goed op bij het achteruit rijden. Het kan namelijk voorkomen dat de auto enige moeite kan hebben met het inschakelen van de achteruit. Uiteraard let je ook op andere dingen tijdens het proefrijden, zoals de distributieriem, bijgeluiden en trillingen.

Comfort en ruimte

Ondanks zijn kleine formaat is de Volkswagen Up voorzien van het nodige comfort en genoeg ruimte. Niet alleen is het dus een ideale stadsauto, maar daarnaast heeft hij ook genoeg ruimte. De auto kan dus prima gebruikt worden om de kinderen mee naar school te brengen of een dag met ze op pad te gaan, maar werkt daarnaast ook goed als boodschappenauto of vervoersmiddel voor naar het werk toe.

In 2016 heeft het model een facelift ondergaan waarbij de koplampen zijn vernieuwd en er een stoerdere bumper op geplaatst is. ook zijn er bij dit nieuwe model meer mogelijkheden om de auto te personaliseren. Er zijn 10 carrosseriekleuren beschikbaar, maar ook stickerdecoraties, 3 dak kleuren en 3 soorten velgen, 10 dashboardkleuren en 7 verschillende kleuren voor de stoelbekleding.