Voordelen van supplementen: waarom ze belangrijk zijn

0
1231

Wist je dat meer dan 75% van de Amerikanen dagelijks ten minste één voedingssupplement slikt? Dit komt neer op ongeveer 170 miljoen mensen in totaal. In Nederland worden door ruim 43% van de volwassenen voedingssupplementen gebruikt. Ben jij benieuwd wat de belangrijkste voordelen zijn van het innemen van supplementen? In dit artikel hebben we een aantal belangrijke voordelen op een rijtje gezet.

#1 – Je lichaam krijgt de juiste voedingsstoffen

Het is niet bepaald een geheim dat veel mensen niet zo gezond eten als het zou moeten. Als gevolg hiervan geven veel mensen hun lichaam niet alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Studies hebben aangetoond dat veel mensen baat kunnen hebben bij het innemen van vitamine A, vitamine B12, vitamine C, vitamine D en vitamine E. 

Het nemen van supplementen zal niet automatisch al je vitamine- en mineraaltekorten doen verdwijnen. Mogelijk moet je nog steeds je dieet aanpassen om ervoor te zorgen dat je dag-in-dag-uit voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Echter, over het algemeen kun je je lichaam voorzien van bijna alle voedingsstoffen die het nodig heeft door het gebruik van supplementen. Het is een goede reden om ze vandaag nog te gaan gebruiken!

#2 – Voedingssupplementen voor afvallen

Wil je kilo’s afvallen? Het probleem met afvallen is natuurlijk dat het niet gemakkelijk is om af te vallen, vooral als je de afgelopen jaren echt veel kilo’s zwaarder bent geworden. Maar er zijn enkele supplementen die je kunnen helpen om van het extra gewicht af te komen. Zie het dus als een extra steuntje in de rug. Waar je dan aan moet denken? Bijvoorbeeld groene thee en CLA, beter bekend als geconjugeerd linolzuur. 

#3 – Betere sportprestaties

Als je iemand bent die graag deelneemt aan sportwedstrijden, of als je gewoon graag traint om in vorm te blijven, kan het nemen van een proteine shake je lichaam helpen genezen na een slopende, fysieke inspanning of training. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je spieren, pezen of botten te veel pijn doen, als je de juiste supplementen bij de hand hebt.