Wanneer moet ik mijn ruitenwissers vervangen?

0
1541

Een goed zicht hebben tijdens het autorijden is ontzettend belangrijk! Het onderhouden van je ruitenwissers is daarom iets wat je continu moet doen en vooral niet iets wat je op de lange baan moet schuiven. Maar wanneer moet je precies je ruitenwissers vervangen? En zijn er tips om deze te onderhouden, zodat je er langer mee kunt doen? Wij vertellen je er in dit artikel meer over.

Ruitenwissers slijten door de jaren heen en dat is eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Waar er wordt gewerkt, ontstaat gewoon slijtage. Houd daarom goed in de gaten of je ruitenwissers kleine stukjes overslaan wanneer ze hun werk doen. Als dit het geval is, dan wordt het hoogtijd om direct naar je monteur te rijden en ze te laten vervangen. Je wil natuurlijk wel voorkomen dat je in de stortregen aan het rijden bent en je geen goed zicht hebt.

Ook kan het zijn dat je ruitenwissers alles perfect schoonmaken tijdens je autoruit, maar dat het geluid dat ze erbij maken niet helemaal in orde klinkt. Ook dit is een signaal dat het hoogtijd is om je ruitenwissers te laten controleren. Wellicht is het niet helemaal nodig om ze te vervangen voor nieuwe ruitenwissers, maar is het wel zo fijn om eventjes de boel te voorzien van wat olie zodat ze weer vloeiend hun werk kunnen doen. Er is niets zo vervelend en afleidend tijdens het autorijden als een piepend geluid wat maar niet ophoudt.

Zelf ruitenwissers vervangen?
Je hoeft niet per se naar de monteur te rijden natuurlijk om je ruitenwissers te laten vervangen, dit kun je ook gewoon zelf doen! Je bestelt ze met het grootste gemak gewoon online en vaak ontvang je daarbij een stappenplan om te installeren. Het fijne aan ruitenwissers is dat je niet per se dezelfde hoeft te hebben, maar er zijn meerdere opties mogelijk. Kijk dus wat jij fijn vindt. Ruitenwissers met een harige onderkant, of juist een rubberen onderkant die minder kans heeft om strepen en druppeltjes achter te laten. Je hebt het allemaal!

Bij twijfel raden we het wel aan om gewoon langs de monteur te gaan, want veiligheid tijdens het rijden is zoals we al eerder zeiden ontzettend belangrijk!