Zo kies je de perfecte camper voor jou

0
1629

Ben jij op zoek naar de perfecte camper voor jou (en je gezin), maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dat is erg logisch. Het kopen van een camper doe je namelijk ook niet zomaar. Het is een proces waarbij je verschillende keuzes moet maken. Uiteindelijk is het namelijk erg belangrijk dat je je langdurig goed voelt in de camper. Hierdoor heb je er het meeste plezier van. In dit artikel neem ik je mee in de stappen die je moet nemen bij het kiezen van de perfecte camper voor jou.

Nieuw of tweedehands?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken of je voor een splinternieuwe camper wilt gaan of dat een tweedehands camper ook voldoet aan jouw wensen. Tweedehands campers zijn vaak nog in erg goede staat waardoor je er nog jaren mee door kunt. Ook is het aan te raden om voor een tweedehands camper te kiezen als je voor het eerst een camper gaat kopen. Zo kun je er achter komen of het echt wat voor je is zonder dat je een heleboel geld kwijt bent.

Welke soort camper wil je?

Binnen de camperwereld valt er genoeg te kiezen als het aankomt op verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een compacte buscamper, maar ook voor een alkoof camper met alles erop en eraan. Voor welke soort je gaat is afhankelijk van of je voor luxe wilt gaan of dat je ook genoegen neemt met de basics. Heb je nog geen idee? Dan is het goed om een lijstje te maken van de dingen die je echt nodig denkt te hebben als je op reis gaat. Op basis hiervan kun je dan bepalen welke camper soort aansluit op jouw reiswensen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je het campersoort mooi vindt.

Voor hoeveel personen moet de camper zijn?

Als laatste is het belangrijk te bedenken met hoeveel mensen je gebruik wilt maken van de camper en hoeveel ruimte je nodig denkt te hebben per persoon. Ga je bijvoorbeeld altijd met zijn tweeën op vakantie? Dan heb je in principe niet zo heel veel ruimte nodig. Zijn jullie echter veel ruimte gewend thuis en hebben jullie die ruimte ook nodig? Dan is het misschien wel slim om voor een stapje groter te kiezen. Denk hierbij ook aan de hoeveelheid spullen die jullie mee gaan nemen. Is er ruimte voor iedereen om zijn of haar spullen op te bergen zonder dat iemand er last van heeft? Dan is de camper groot genoeg.