De finishing touch in je interieur met grijs

0
1396

Wat voor smaak je ook hebt, de details van je interieur maken een ruimte toch af. De vloer en gordijnen bijvoorbeeld zijn heel bepalend. Het is altijd veilig om te kiezen voor grijze gordijnen. Die passen namelijk bij allerlei stijlen en kunnen zo nog jaren mee, ook als je het een keer anders wil. Of wanneer je zelf op termijn naar een andere woning gaat en de gordijnen door de volgende bewoner wil laten overnemen. Als je niet zo nodig een houten vloer wil, zoals je vaak in woningen ziet, kun je ook grijs laminaat overwegen.

Laminaat en waarom grijs

Laminaat is altijd een goede keuze. Het is duurzaam materiaal. Laminaatvloeren gaan lang mee en zijn weinig gevoelig voor krassen en beschadigingen. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden. Veel laminaat is in een houtlook, al dan niet met zichtbare houtnerven. Laminaat wordt ook gemaakt van hout, maar is niet zo onderhoudsintensief als een echt houten vloer. Grijs laminaat maakt de ruimte rustig. Ook werkt een grijze vloer goed als je veel houten meubelen hebt, in tegenstelling tot houten meubelen op een houtlook vloer. Die kunnen juist tegen elkaar afsteken.

Grijze gordijnen

Of je nu een licht of donker huis hebt met daglicht, veel donkere meubelen of juist lichte meubelen hebt, de muren donker of licht zijn – grijze gordijnen werken altijd. Van een wit interieur met witte muren en veel lichtinval tot donkerdere ruimtes met donker houten interieurs en zwarte details. Je kunt het bijna niet verkeerd doen met grijze gordijnen. Ze maken interieurs met veel hout speels en gaan perfect op in meer industriële interieurs. Je hoeft alleen nog maar na te denken wat je van de gordijnen wil: verduisterend of niet, licht of donker, ringen of rails? En die laatste kun je misschien al bepalen aan wat er voor gordijnsysteem hangt.