Pastarecepten voor échte sporters

0
1725

Beschouw jij jezelf als een ware sportman? Dan ben jij je ongetwijfeld uiterst bewust van je voedingspatroon. Gezonde voeding staat natuurlijk in direct verband met een fit lichaam. Mis je wel eens de inspiratie voor een gezonde maaltijd? Niet getreurd, in dit artikel delen we de beste pastarecepten voor échte sporters.

Gezonde pastarecepten

Pasta is rijk aan koolhydraten. Laat het woord ‘koolhydraten’ je echter niet afschrikken. Als (duur)sporter heb je koolhydraten namelijk hard nodig; ze geven je namelijk energie. Hoe meer je beweegt en dus energie verbrandt, des te meer koolhydraten je nodig hebt om goed te kunnen functioneren. Een gezond pastarecept bestaat uit een combinatie van ingrediënten en daardoor een combinatie van belangrijke voedingsstoffen. Dit wil zeggen dat het bij voorkeur náást koolhydraten eveneens de nodige eiwitten en gezonde vetten bevat. 

  • Spaghetti met gamba’s: Dit recept is simpel én eiwitrijk. Dit spaghetti recept bestaat enkel uit gamba’s, chilipeper, zongedroogde tomaat, (extra vierge) olijfolie en limoensap. De gamba’s bak je aan met chilipeper, knoflook, limoensap en flinke scheut olijfolie. Maal vervolgens enkele zongedroogde tomaten fijn in de keukenmachine of met een staafmixer en meng dit met de gamba’s. Serveer met spaghetti.
  • Pasta met ‘proteïnepesto’: Deze pasta met zelfgemaakte ‘pesto’ is een ware proteïnebom. Het gerecht bestaat namelijk uit knoflook, (plantaardige) melk, limoensap, walnoten, spinazie en (verse) groene kruiden naar keuze die je met elkaar fijnmaalt in een keukenmachine of met een staafmixer. Serveer het bij voorkeur met volkorenpasta. Variëren? Je kunt de spinazie ook vervangen door rucola of boerenkool of voeg erwtjes of edamameboontjes toevoegen voor extra groenten en eiwitten.
  • ‘Pasta’ van courgette: Je kunt koolhydraatrijke pasta ook vervangen door vezel- of antioxidantrijke groenten. Maak met een hakmolentje lange spaghetti-achtige slierten van de courgette. Meng deze vervolgens met wat knoflook, olijfolie, (wijn)azijn en nootjes naar keuze. Je kunt deze ‘pasta’ natuurlijk ook serveren met iedere andere saus.

Variatietip: Rode biet en wortel zijn ook uiterst geschikt als pastavervangers.