Welke Fintech kredietverlener kent U?

0
494

Als je bij Google de term ‘lenen’ intoetst dan verschijnen er op de eerste pagina allerlei aanbieders die bij velen onbekend zijn. Iedereen kan de namen van de Nederlandse banken benoemen zoals ING, ABN-AMRO en Rabobank. Toch zijn er tientallen niet bancaire kredietverstrekkers die persoonlijke leningen en kredieten aan particulieren en bedrijven verstrekken.

Vele niet-bancaire kredietverstrekkers op de markt

De laatste jaren zijn er veel zogeheten Fintech kredietverstrekkers op de markt gekomen die consumptieve kredieten aanbieden. Sommige kredietverstrekkers bestaan echter veel langer zoals Qander Consumer Finance. Vanuit het kantoor in ’s-Hertogenbosch verstrekt Qander ruim 25 jaar persoonlijke leningen en doorlopende kredieten aan particulieren. Consumenten kunnen uitsluitend via een tussenpersoon een lening of krediet aanvragen. De tussenpersoon geeft een onafhankelijk advies over de gewilde lening of krediet.

Individueel advies bij lening

Ofschoon Qander zich richt op de intermediaire markt wordt de lening geheel online afgesloten zoals bij vele Fintech kredietverstrekkers. De aanvraag en afhandeling van een lening gebeurt dan op afstand. Qander onderscheidt zich door het geven van een onafhankelijk individueel advies over de aanvraag. Hierbij staat verantwoord lenen voorop zoals beschreven in de gedragscode en richtlijnen van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland.

Betrouwbaar en veilig lenen

Ofschoon Qander geen bankinstelling is, heeft het een vergunning van de Nederlandsche Bank en staat het ingeschreven bij de Autoriteit Financiële markten. Dit maakt Qander een betrouwbare kredietinstelling die zorgvuldig persoonlijke leningen en kredieten verstrekt. Het zijn met name persoonlijke leningen die voor een bepaald doel worden afgesloten.

Persoonlijke lening geeft zekerheid

Persoonlijke leningen kennen een looptijd van 12 tot 120 maanden met een uitzondering voor leningen bestemd voor de eigen woning. Het wordt gezien als een lening met zekerheid omdat de rente en looptijd vooraf bepaald zijn en niet meer wijzigen. Dit in tegenstelling tot een doorlopend krediet waarbij de rente variabel is. Qander berekent geen