De smoking: hoe hoort het eigenlijk?

0
1682

Het toonbeeld van mannelijke elegantie: de smoking! Een smoking is een twee- of driedelig kostuum dat door mannen wordt gedragen als avondkleding en is een graag gekozen dresscode op de meest chique feesten. Maar, hoe vind je de perfecte smoking? Lees hier de tips!

  1. Koop een smoking op m³aat

Wanneer een kostuum niet goed valt, bega je gelijk al een faux pas. Laat je smoking daarom aanmeten bij een goede herenzaak, zoals smokings bij Rietbergh.com. Is dat te duur voor jouw budget? Geen stress! Laat jouw smoking dan om z’n minst vermaken zodat het kostuum alsnog uitstekend valt.

  1. Besteed aandacht aan de kraag

Het gebied rondom de kraag is iconisch voor een smoking. Laat je adviseren over het juiste smoking overhemd, kies een stijlvolle zwarte vlinderdas en denk na over de kraag van het colbert. Probeer meerdere combinaties om te ontdekken wat jou het beste past.

  1. Strik zelf de vlinderdas

Een vlinderdas maakt je smoking af. Kies er één die is afgestemd op je revers: een smalle strik past niet bij brede revers, en vice versa. Bovendien is het volgens formele etiquette belangrijk dat je de vlinderdas zelf strikt en geen kant-en-klaar exemplaar koopt.

  1. Ga voor een pochet

Als je echt strak voor de dag wilt komen, kies je voor een witte pochet. Immers: wit op zwart gaat nooit uit de tijd. Vouw de pochet zoals je wilt, zo lang je ‘m maar niet vergeet!

  1. Maak het af met manchetknopen

Alhoewel natuurlijk geldt dat overdaad schaad, mag je jezelf best een beetje decoreren met een knappe manchetknoop op je smoking. Kies geen bolletjes, jolige figuurtjes of knoeperds, maar ga voor simpel en classy.

  1. Kies de juiste schoenen

Hier is geen discussie over mogelijk: bij een smoking horen zwarte lakschoenen. Hoewel het een detail lijkt, vertelt je schoen alles over hoe belangrijk je je stijl echt vindt.

  1. Geef een persoonlijke touch met sokken

Wil je jouw smoking toch nog graag een persoonlijk tintje geven? Speel dan met de kleur van je sokken. Probeer een en ander uit en kies de kleur de bij jou past!