Welke motorjas heb je nodig?

0
1600

Als motorrijder heb je motorkleding nodig. Het maakt niet uit of je circuits rijdt, de snelweg pakt naar je werk of mooie landschapen doorrijdt met de motor. Een belangrijke basis hiervan is bijvoorbeeld de motorjas. Motorkleding wordt gemaakt om je te beschermen. Je hebt natuurlijk op de motor niets om je heen, zoals je bijvoorbeeld in de auto hebt. Daarom moet je beschermende motorkleding dragen. De motorjas beschermt een groot deel van je lichaam en is daarom ook zo belangrijk. Er zijn allerlei opties voor motorjassen. Deze vind je bij Goedhart Motoren. Hier vind je ook andere nodige dingen voor je motor en de bescherming van jezelf op de motor.

Textiel of leer

Een motorjas is of van textiel of van leer. Leer is een goede beschermende variant motorjas. Ook heeft leer het voordeel dat het zich naar je lijf gaat vormen. Textiel is een alternatief voor je motorjas. Textiel is niet alleen beschermend, maar vaak ook waterdicht. Dat is wel zo prettig als je dagelijks de motor pakt naar je werk bijvoorbeeld. Een motorjas van textiel heeft vaak een thermovoering waardoor je lekker warm blijft op de motor. Die kun je er in sommige gevallen uit halen. Een motorjas van textiel kun je gemakkelijk over je eigen kleren aantrekken, bij een leren motorjas is dit soms lastiger.

Zomerjas

Speciaal voor de warmere dagen kun je ook een doorwaaimotorjas nemen. Die zorgt dat de wind door je jas waait terwijl je rijdt. Dat is natuurlijk minder prettig als het al koud is buiten. Daarom zijn motorjassen doorgaans winddicht. Het is dan wel fijn om een doorwaaijas te hebben voor de dagen dat het echt te warm is voor je normale motorkleren. Of als je alleen de motor pakt tijdens de warme en zonnige dagen, is een doorwaaijas de beste keuze voor jouw motorjas