5x waarom je een dashcam moet hebben

0
595

Steeds meer mensen maken er gebruik van: een dashcam. Niet alleen politieagenten, maar ook taxi- en buschauffeurs, rij-instructeurs en de normale bestuurder hebben er tegenwoordig eentje in hun auto. Waarom de dashcam de laatste jaren zo aan populariteit heeft gewonnen? Omdat een dashcam heel wat voordelen heeft. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Je hebt bewijs bij een auto-ongeluk

Je hoopt natuurlijk dat dit je niet overkomt, maar het kan zomaar gebeuren: een auto-ongeluk. Dit is ook de voornaamste reden dat veel mensen een dashcam hebben. De dashcam begint met opnemen zodra je de auto start, wat betekent dat je in het geval van een auto-ongeluk direct bewijs hebt. De beelden kunnen bijvoorbeeld aantonen dat je onschuldig bent. Handig voor de verzekeraar!

Je hebt bewijs bij schade een inbraak

Is er schade aangebracht of ingebroken in je auto? Ook dan kan een dashcam uitkomst bieden. De meeste dashcams hebben een stand-by modus, wat betekent dat de camera start met opnemen zodra er beweging wordt gedetecteerd. Breekt er dus iemand in of raakt iemand je auto tijdens het parkeren? Dan kun je met de opnames van de dashcam precies zien wat er is gebeurd. Ook dit is weer handig voor de verzekeraar, of voor de politie.

Je voorkomt verzekeringsfraude

Verzekeringsfraude is tegenwoordig een groot probleem. Wat dit precies inhoudt? Bij veel zaken gaat het erom dat iemand opzettelijk een ongeluk veroorzaakt, meestal bij een wat duurdere auto, en de schuld vervolgens bij de tegenpartij legt. Dit kan fraudeurs veel geld opleveren wanneer zij hun gelijk krijgen. Een dashcam maakt oplichten lastiger, omdat je zo bewijs hebt van wat er precies is gebeurd en wie het ongeluk heeft veroorzaakt.

Je hebt bewijs voor verkeersovertredingen

Ben je wel eens aangehouden, terwijl je helemaal geen verkeersovertreding bent begaan? Ook dan kan een dashcam helpen om bewijs te leveren. Dit komt wel eens voor, bijvoorbeeld wanneer de politie denkt te zien dat je tijdens het rijden je telefoon gebruikt. Probeer zonder dashcam en zonder andere getuigen dan maar eens onder die boete uit te komen!  

Je kunt mooie momenten vastleggen

Een dashcam is niet alleen handig voor het leveren van bewijs voor de verzekeraar, maar kan ook worden gebruikt voor het vastleggen van bijzondere momenten. Bijvoorbeeld het prachtige uitzicht onderweg, of die mooie roadtrip naar Zuid-Italië. Extra leuk: je kunt de beelden terugkijken wanneer je wilt, zodat je nog heerlijk kunt nagenieten!