Muizenoverlast in Nederland

0
691

Een muis is samen met de rat misschien wel de meest bekende ongediertesoort in Nederland. Dit heeft alles te maken met de overlast die muizen kunnen veroorzaken. Zo kunnen ze met hun knaaggedrag bijvoorbeeld materiële schade aanrichten. Je moet hierbij denken aan meubels, plinten en voedselwaren die kapot gevreten worden. Maar muizen kunnen ook gezondheidsschade aanrichten met alle bacteriën die ze bij zich dragen. Bestrijding is bij muizenoverlast dan ook raadzaam. 

Professionele muizenbestrijder inschakelen 

Voor de bestrijding van muizen zijn er allerlei bestrijdingsmiddelen vrij verkrijgbaar. Van gif en muizenkorrels tot speciale muizenvallen. Veel mensen schaffen deze bestrijdingsmiddelen aan als ze een muis in of rondom huis gezien hebben. Maar is dat eigenlijk wel zo verstandig? De muizenbestrijdingsmiddelen die je als particulier kunt kopen, zijn vaak niet heel effectief. Dit heeft tot gevolg dat je tijd en geld verspilt terwijl de muizenplaag verder in omvang toeneemt. Muizen planten zich namelijk razendsnel voort. Je hebt dus eigenlijk geen tijd te verliezen. Schakel daarom een professionele muizenbestrijder in als je muizen in of rondom je woning ontdekt. Deze professional kan snel en doeltreffend de muizen bestrijden dankzij kennis en goed materieel. 

Muizen in en rondom bedrijven

Ook bedrijven kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. Deze beestjes beperken zich namelijk niet alleen tot woningen. Ze zijn altijd op zoek naar voedsel. Kunnen ze dat in jouw bedrijfspand makkelijk vinden? Dan zullen ze snel in grote groepen in jouw pand te vinden zijn. En dat is iets dat je natuurlijk wilt voorkomen. Het is daarom zaak om zorg te dragen voor een optimale hygiëne in jouw pand. De aanwezigheid van muizen in jouw pand kan namelijk desastreuze gevolgen hebben. Heb je bijvoorbeeld een eigen restaurant of een hotel? Dan zal een muizenplaag voor de sluiting van jouw bedrijf kunnen zorgen. Dus heb je ergens muizen in of rondom jouw pand ontdekt? Ga dan niet zelf aan de slag met bestrijdingsmiddelen, maar bel de professionele ongediertebestrijder. 

Voorkom een muizenplaag

Een muis is een ongediertesoort die zich heel snel voortplant. Heb je enkele muizen in jouw woning of bedrijfspand? Dan is de kans groot dat je binnen een mum van tijd met een muizenplaag kampt. Schakel dus tijdig een ongediertebestrijder in. Wil je de kans op een volgende muizenplaag graag verkleinen? Dat kan! Een muizenplaag kan in de meeste gevallen namelijk gewoon voorkomen worden. Hoe? Door zorg te dragen voor een optimale hygiëne binnen én buiten. Sluit voedselverpakking goed af, voorkom rondslingerende etensresten en maak vuilniszakken goed dicht. Met deze relatief simpele toepassingen kun je de kans op een muizenplaag verkleinen.