De juiste digitale weegschaal kopen

0
1414
Digitale weegschaal

Alle mannen houden er natuurlijk wel van om er goed uit te zien. Daarom wil je als man ook een gezond gewicht krijgen en houden. Een digitale weegschaal is daarbij onmisbaar, maar welke digitale weegschalen zijn nu het beste? Wij geven je hieromtrent enkele tips mee in dit artikel.

Voor welk doel wil je de weegschaal gebruiken?

Een digitale weegschaal kan heel wat mogelijkheden bezitten. Sommige weegschalen houden, buiten je gewicht, bijvoorbeeld ook je vochtgehalte bij of je vetpercentage. Als je weet waarvoor je de weegschaal precies wilt gebruiken en welke gegevens je wilt lezen, is het kiezen van de beste weegschaal gemakkelijker. Wat een feit is, is dat elke weegschaal jouw lichaamsgewicht toont om je te helpen bij je doel: afvallen, of op je gewicht blijven. Hier volgen enkele criteria waarmee je rekening kan houden als je een weegschaal gaat kopen.

Een weegschaal kopen om af te vallen

Als je wilt afvallen, kan je een doel stellen waarbij je vastlegt hoeveel gewicht je wilt verliezen, eventueel in een bepaalde tijd. Daarbij is het goed om ook op je eten te letten en om voldoende te bewegen.

Een weegschaal kopen om op gewicht te blijven

Een andere mogelijkheid waarom je een digitale weegschaal wilt kopen, is om op gewicht te blijven. Zo kan je dagelijks controleren of je gewicht al dan niet schommelt.

Een weegschaal met BMI meting

Bij een digitale weegschaal kan je kiezen voor de functie BMI meting. Daarbij wordt er berekend wat je BMI is en of je al dan niet een gezonde BMI hebt. BMI is de afkorting van Body Mass Index en is ook gekend als de queteletindex. Het berekend een bepaald getal, afhankelijk van je lengte en je gewicht. Dit getal vertelt je of je al dan niet een gezond gewicht hebt. Het is een belangrijke, waardevolle waarde.

Een weegschaal met vochtpercentage

Een andere mogelijkheid die een digitale weegschaal kan bevatten, is het vochtpercentage in je lichaam. Het geeft weer hoeveel vocht je lichaam bezit.

Een weegschaal met LED verlichting

Bij sommige weegschalen zijn de gegevens moeilijk leesbaar. Daarom is het handig om een weegschaal met LED verlichting te kopen. In dat geval kan je zelfs de waarden aflezen in een donkere ruimte.

Een weegschaal met garantie

Als je een digitale weegschaal koopt, moet je rekening houden met de garantievoorwaarden en de vervaldatum van de garantie. Als er een probleem is, moet je het toestel natuurlijk kunnen terugsturen.

Een weegschaal kopen binnen je budget

Digitale weegschalen bestaan er in verschillende prijsklassen. Daarom is het goed om te bepalen welk bedrag je maximaal wilt spenderen aan de digitale weegschaal. Meestal is een weegschaal wel zeer betaalbaar, tenzij je voor één kiest met bijzondere functies, maar dan kan deze nog steeds binnen je budget vallen.

Het materiaal van de digitale weegschaal

Bij het kopen van een weegschaal heb je niet alleen de keuze uit verschillende stijlen, maar ook uit diverse materialen. Zo bestaan er bijvoorbeeld weegschalen uit glas, plastiek, metaal, of een combinatie van verschillende soorten materialen.

Het draagvermogen van de weegschaal

Als je vrij zwaar bent, mag je niet vergeten om het maximale draagvermogen van de weegschaal te controleren. Als dit lager ligt dan jouw lichaamsgewicht, is de weegschaal nutteloos om te gebruiken.

Lees ook: wanneer is sporten te extreem?