Hoelang gaan zonnepanelen mee?

0
1825

Al geruime tijd zijn zonnepanelen één van de beste manieren om je huis te verduurzamen. Steeds meer mensen zien het nut van deze panelen in. Als je dan eenmaal de keuze hebt gemaakt om ook zonnepanelen aan te schaffen is het natuurlijk belangrijk dat deze lang mee gaan. Wij geven je graag meer informatie over deze manier van verduurzamen en hoe lang deze panelen mee kunnen gaan.

Kwalitatieve zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het belangrijk om naar de kwaliteit van de zonnepanelen te kijken. Niemand zit er op te wachten dat de panelen het al na enkele jaren begeven. Het is namelijk een beste investering en daarom ook een keuze die niet snel gemaakt moet worden. Zodra je weet aan welke eisen jouw zonnepanelen moeten voldoen is het tijd om ze te vergelijken. Kijk hierbij goed naar de beoordelingen die bekend zijn over de panelen. Uiteraard is prijs belangrijk, pak deze factor echter nooit als leidraad. Ook al zijn er een hoop goedkope zonnepanelen op de markt, vaak zijn deze ook van mindere kwaliteit. Kijk dus ook eens naar de duurdere kwalitatief betere varianten. Zo zal de opbrengst van duurdere panelen in de meeste gevallen ook hoger zijn. Kwalitatief betere zonnepanelen kunnen er daarnaast ook nog eens voor zorgen dat ze langer mee gaan. Daar waar zonnepanelen van minder kwaliteit wel vaak goedkoper zijn in de aanschaf, is de levensduur hiervan ook vele malen korter. Neem anders eens contact op met een leverancier van Zonnepanelen in Uden. Die kunnen je vast en zeker verder helpen!

Zorg voor een goede installatie

Naast de aanschaf van de panelen is de installatie ook erg belangrijk. De installatie kan er namelijk voor zorgen dat ze meer energie op zullen wekken. Een ervaren monteur weet precies hoe ze geplaatst moeten worden. Deze plaatsing zorgt ervoor dat de panelen meer energie op zullen leveren. Een monteur met minder ervaring kan daarnaast ook nog eens keuzes maken, waardoor de panelen minder lang mee zullen gaan. Een vaak voorkomende fout bij de installatie komt namelijk door het plaatsen van omvormers en andere elektrische aansluitingen in de vochtige ruimtes. In het begin zullen er geen problemen optreden. Op de langere termijn zal de elektrische installatie echter veel vatbaarder zijn voor storingen en andere mankementen.

Goedkoop kan duurkoop zijn

Op dit moment wordt de gemiddelde leeftijd van een zonnepaneel op ongeveer 25 a 30 jaar geschat. Een slechte installatie of een installatie van mindere kwaliteit kan hier een negatieve invloed op hebben. Er zijn veel gevallen bekend waarbij deze panelen het al begeven na een jaar of 10. Panelen die echter goed geïnstalleerd zijn zullen in de regel vele malen langer mee gaan. De schatting van 25 a 30 jaar is hierbij soms nog laag ingeschat. In de loop der tijd zullen ze daadwerkelijk wel iets van hun opbrengst verliezen. Geschat wordt dat kwalitatief goede panelen met een goede installatie soms wel tot 40 jaar mee kunnen gaan. Op hun 40ste levensjaar zullen deze panelen dan zelfs nog op 80 procent van hun kunnen functioneren. Zo krijg je de beste investering op lange termijn.