Dit moet je weten over een dakdrager

0
914

De meeste reisliefhebbers zullen het erover eens zijn dat je nooit genoeg ruimte kunt hebben voor het meenemen van spullen op vakantie. Eigenlijk komen we altijd wel ruimte tekort. Een dakdrager is in dat opzicht een slimme koop. Tenminste, als je met de auto op vakantie gaat. In deze blogpost bespreken we de voor- en nadelen van een dakdrager op je auto installeren. Lees snel verder!

Wat is een dakdrager?

Of je nu van plan bent om met de auto een korte trip te maken of een lange trektocht met vrienden, een dakdrager komt dan altijd van pas. Een dakdrager is een extra opbergplaats bovenop het voertuig. Het zit natuurlijk niet standaard inbegrepen als je een auto koopt. Het is een extra optie om te overwegen wanneer je extra opslagruimte nodig hebt. Wanneer een dakdrager echt niet mag ontbreken? Als je van plan bent om te gaan skiën, kamperen of bijvoorbeeld surfen. Maar je kunt een dakdrager ook gebruiken om extra kleding en andere bagage in op te bergen. Oh, en wist je trouwens dat een dakdrager de aerodynamica bevordert? Dat komt mooi uit met de stijgende brandstofprijzen, want het brandstofverbruik wordt door de aerodynamica vermindert.

Hoe kies je de juiste dakdrager?

Tegenwoordig is de markt gevuld met verschillende soorten bagagerekken om extra bagage te kunnen vervoeren. Ze zijn eenvoudig te installeren en in een handomdraai te koppelen. Wel moet je met een aantal belangrijke zaken rekening houden. Dakdragers zijn in verschillende modellen leverbaar. Wil je een stalen of aluminium dakdrager? En hoe zit het met de belastbaarheid? Weet je welke type dak jouw auto heeft? Elk type dak heeft namelijk een ander montagesysteem nodig. Gelukkig kun je op de website van dakdragerwinkel.nl een dakdrager uitzoeken op basis van het automodel. Zo weet je zeker dat je de juiste koopt! Bijkomend voordeel is dat ze alle dakdragers met minimaal 2 jaar fabrieksgarantie leveren.

Wat is het allergrootste voordeel?

Als je weinig ruimte hebt en extra bagage wilt meenemen, dan is een dakdrager de beste oplossing voor jou. Je kunt extra spullen meenemen, maar niet minder belangrijk: je krijgt er ook extra beenruimte voor terug. Het is wel zo prettig om bij het afleggen van lange afstanden niet urenlang opgesloten te zitten in een kleine ruimte. Comfortabeler reizen gaat hand in hand met voldoende bewegingsruimte. Daarom biedt een dakdrager uitkomst.