Wees dankbaar als je gelukkig wilt zijn

0
764

Heel wat mensen voelen zich al wel eens ongelukkig. Hoe je jezelf voelt, is echter een manier van leven. Als je bijvoorbeeld dankbaar bent voor hetgeen je hebt in je leven, kan je al heel gelukkig zijn. Een positieve ingesteldheid is daarbij zeer belangrijk.

Gelukkig zijn is een keuze die je neemt

Hoe je je voelt, heeft deels te maken met de manier waarop je ingesteld bent. Het is een keuze die je neemt. Wil je neerslachtig zijn en een glas halfleeg zien? Of wil je eerder geluk voelen in jezelf en een glas halfvol zien? Dit is een keuze die je neemt.

Verschillende soorten geluk

Er bestaan meerdere vormen van geluk. Zo is er bijvoorbeeld het gelukkige gevoel dat iemand voelt als reactie op een omstandigheid of een gebeurtenis. Het winnen van EuroMillions kan daarbij een voorbeeld zijn. Je voelt je gelukkig, als reactie op je winst. Winnen met EuroMillions is natuurlijk een extreem voorbeeld, want je gelukkig voelen kan natuurlijk ook in kleine dingen zitten. Je gelukkig voelen kan een reactie zijn op positief nieuws.

Een andere vorm van geluk, is je binnenin gelukkig voelen. Het is een bewuste keuze om zoveel mogelijk positief te zijn. Gelukkig zijn als keuze is zeer belangrijk. Het geeft je ook moed en positieve energie om op deze positieve manier in het leven te staan.

Gezondheid, rijkdom en relaties

Als we een nieuw jaar starten, wensen we iedereen een goede gezondheid, veel geluk in relaties en ook rijkdom. Het zijn echter ook 3 zaken waar het wel eens de foute kant op gaat. In relaties kan het al wel eens slecht gaan, ook met onze gezondheid zijn we nooit zeker en rijkdom kan ook een tegenvaller zijn. Het lijkt alsof het een noodzakelijk kwaad is, waarmee we vroeg of laat allemaal te maken krijgen. Echter kunnen we onze ingesteldheid hierover veranderen. We kunnen zeggen dat de dingen zijn zoals ze zijn. Het is een boeddhistisch perspectief wat ook een positieve flow met zich meebrengt. Via deze manier van denken verschuift ons aandachtspunt weg van onze ervaringen en wat we meemaken, naar een bewustzijn van wat er gebeurt en dat het is zoals het moet zijn. We leggen ons neer bij wat we meemaken en we nemen er vrede mee. Het leven is echter gevuld met veel leed, maar ook met veel goeds en dat laatste mogen we nooit vergeten. Als we met goede zaken in ons leven in contact staan, zal dit helpen om de negatieve dingen te doorstaan.

De wonderen van het leven

De wonderen van het leven kunnen ons dus gelukkig maken, ook al krijgen we te maken met bijvoorbeeld ziekte of ongeluk. Een wonder hoeft niets speciaals te zijn. Een mooie zonnige dag kan al een positief gevoel geven, maar ook de lach van een baby, de hulp van een andere persoon, enzovoort. Leeft ook niet te veel in het verleden. Uiteraard mogen we het verleden niet vergeten, maar we leven in het nu en we hebben een mooie toekomst voor ons. Dat is belangrijk om te onthouden.

Opletten met klagen

Mensen die veel klagen, klagen vaak op dingen die op zichzelf gericht zijn. Het gaat over hun huidige ervaringen en wat ze al dan niet willen. Ook in dit geval is het beter om voor geluk te kiezen. Het is beter om het klagen achterwege te laten en om gewoon gelukkig te zijn, als keuze.

Omgaan met veroudering in het leven

Iedereen wordt ouder, dat is een feit. Veel mensen hebben het hier moeilijk mee. Ze zitten in een negatieve spiraal, omdat ze moeite hebben met ouder worden. Ook hierbij is het belangrijk om positief ingesteld te zijn en om te leren omgaan met de gevolgen van veroudering, in termen van fysieke en mentale gezondheid. We leven allemaal in een goede levenskwaliteit en we mogen dankbaar zijn dat we de ervaring van het leven mogen meemaken. Er zijn altijd mensen die het slechter hebben dan wij zelf. Dat is de positieve ingesteldheid die we ook moeten hebben als we ouder worden. Denk daarbij ook dat oud zijn, maar jong van geest zijn, heel erg belangrijk is bij een positieve ingesteldheid!

Wees dus dankbaar voor de kleine dingen in het leven en je zal gelukkig zijn!

Lees ook: stoere mannenschoenen kopen.