Verschillende soorten onderhemden voor mannen

0
1663
Mannen onderhemd

Voor heel wat mannen maken onderhemden deel uit van hun onderkleding, vooral tijdens de koude wintermaanden. Welke soort van onderhemden mannen verkiezen, hangt vooral af van hun persoonlijke smaak. Er bestaan onder andere onderhemden met een ronde hals, met een v hals, met korte mouwen, met lange mouwen, tanktops, enzovoort. De keuze hierin is zeer groot. Er zijn mannen die dagelijks een onderhemd dragen, terwijl er ook mannen zijn die ze helemaal niet dragen. Ben jij wat onzeker omtrent het soort onderhemd dat je wilt dragen? Dan kan dit artikel je hierbij helpen!

Onderhemden met een ronde hals

De onderhemden met een ronde hals worden het meeste gedragen, ze zijn dus het populairste bij de mannen onder ons. Ze zijn te vinden in heel wat verschillende soorten kleuren. Zwarte en witte onderhemden komen het vaakste voor. Dergelijke onderhemden worden onder gewone kleding gedragen en heel vaak onder een gekleed hemd. Ze houden het bovenlichaam van de mannen warm. Dergelijke onderhemden zijn zowel te vinden met korte, als met lange mouwen.

Onderhemden met een v hals

Een soort van onderhemd dat het dichtste aanleunt bij de onderhemden met ronde hals, zijn de onderhemden met een v hals. Zoals de naam dit al doet vermoeden, is een onderhemd met v hals een soort van onderhemd dat je nek niet reikt. Dergelijke onderhemden zijn ideaal voor het geval je bovenkleding draagt dat niet aansluit bij de nek, zodat het onderhemd niet zichtbaar is als de bovenkleding gedragen wordt. De v hals kan zowel diep, als kort uitgesneden zijn. De diepte van de v hals kan een goede keuze zijn afhankelijk van de bovenkleding. Wat de kleur betreft, zijn ook hier veel kleuren om uit te kiezen. Meestal hebben deze onderhemden korte mouwen, maar ook zijn ze te vinden met lange mouwen.

Een tanktop als onderhemd dragen

De meeste mannen, en ook vrouwen, zijn bekend met tanktops. Ook deze komen in heel wat verschillende kleuren voor, waaronder de standaard zwarte en witte het meeste voorradig zijn in de winkels. Tanktops worden ook wel eens opgenomen op de lijst van vrijetijdskleding, of sportkleding. Ze worden vaak gedragen in de zomer. Echter kunnen ze ook gedragen worden als onderhemd. Tanktops zijn meestal gemaakt in een soort van stretchstof, maar ook van in katoen. De materialen waaruit ze gemaakt worden, kunnen een bovenlichaam warm houden. Daarom zijn ze ook geschikt om te dragen als onderhemd. Bovendien voelen ze comfortabel aan en kunnen ze een man zowel droog als warm houden. Mannen die van tanktops houden, hebben er meestal meer dan één liggen in hun kast. Ze zijn dan ook behoorlijk populair.

Onderhemden met lange mouwen

Zoals hierboven reeds vermeld werd, zijn de onderhemden met v hals en met ronde hals te verkrijgen in zowel lange, als korte mouwen. Onderhemden met lange mouwen zijn te vinden in heel wat stijlen, kleuren en maten. Meestal worden ze in een zacht materiaal gemaakt. Onderhemden met lange mouwen worden ook vaak gedragen bij wintersportactiviteiten om het lichaam lekker warm te houden.

Corrigerende onderhemden

Een andere soort van onderhemd dat de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint, zijn de corrigerende onderhemden. Ze worden gedragen om het lichaam er beter te doen uitzien. Ze zijn licht van gewicht en ze laten het mannenlichaam er gespierd uitzien. Deze onderhemden worden vooral gedragen door mannen die hun gezondheid en hun look belangrijk vinden.

Lees ook: enkele voordelen van een lederen jas.