Sloten van goede kwaliteit

0
1045

Jouw woning moet dienen als een veilige uitvalsbasis. Het betreft een plek waar jij je veilig moet voelen. Helaas kan een indringer in jouw woning dit veilige gevoel bruut verstoren. Een inbraak kan dan ook mentaal een behoorlijke impact hebben. Gelukkig kun je de kans op een inbraak zelf verkleinen. Hoe? Door te investeren in sloten van goede kwaliteit. Met kwalitatief goede sloten maak jij jouw woning onaantrekkelijk voor inbrekers.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Bij het creëren van een veilig gevoel in huis speelt beveiliging een belangrijke rol. Als je weet dat jouw huis voorzien is van de beste sloten zal jij je veilig voelen. Andersom werkt dit natuurlijk ook zo. Als jouw woning over een gebrekkige beveiliging beschikt, zal jij je minder veilig voelen thuis. Een woning die optimaal beveiligd is kan het politiekeurmerk Veilig Wonen krijgen. Dit keurmerk wordt enkel aan een woning toegewezen als deze aan diverse criteria voldoet. Een van de criteria is dat de buitendeuren voorzien moeten zijn van buitenverlichting. Tevens moeten alle ramen en deuren beschikken over goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk. Hiervoor kun je uiteraard bij Slotenprobleemkwijt terecht. De professionele slotenmakers kunnen op vakkundige wijze jouw woning van de beste sloten voorzien.

Waarom een slot met een SKG keurmerk?

Wanneer je graag voor het politiekeurmerk Veilig Wonen in aanmerking wilt komen, moet je deurbeslag kwalitatief goed zijn. Maar welke sloten zijn echt goed? Met welke sloten voldoe je aan de gestelde eisen voor een optimaal beveiligde woning? Een slot dat voorzien is van een SKG keurmerk is het antwoord. Sloten die dit keurmerk hebben verkregen, zijn getest door een onafhankelijke organisatie. Bij het testen staat de inbraakweerbaarheid centraal. Men toetst dus hoe lang het slot een inbreker kan vertragen. Sloten met een SKG keurmerk zijn verkrijgbaar in drie categorieën. Hiervan zijn de sloten met drie sterren het beste. Deze sloten kunnen een inbreker met professioneel gereedschap minimaal vijf minuten vertragen.

Voorkom een inbraak

De impact van een inbraak kan heel groot zijn. Uiteraard kan een inbraak voor materiële schade zorgen. Maar juist ook de immateriële schade, de mentale impact, blijkt achteraf vaak groot. Het liefst wil je een woninginbraak dan ook voorkomen. Maar hoe doe je dat? Is dit eigenlijk wel mogelijk? Uiteraard kun je een inbraak nooit volledig uitsluiten. Wel kun je met de juiste preventiemiddelen de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen. Zorg bijvoorbeeld voor goede verlichting. Een inbreker werkt graag in het donker omdat hij niet betrapt wil worden. Daarnaast zijn goede sloten essentieel. Bij een goed slot is de vertragingstijd relatief hoog. Hierdoor zal een inbreker sneller afhaken.